Tapiokový puding s kokosovým mlékem


S přicházejícím čerstvým ovocem musím také likvidovat poslední loňské zásoby z mražáku a chystat si místo na ty letošní. Nejvíce máme jahod a tak jsem se je rozhodla zužitkovat. Tapioku jsem doma měla už dlouho a tak konečně došlo na puding.

Ingredience na 3 porce 
60g tapioky
150ml vody
kokosové mléko asi 2 lžíce
stévie
na ovocnou omáčku mražené ovoce a agarový prášek

Postup:
Tapiokové perly den předem namočíme do vody a necháme přes noc nasáknout. To je asi největší nevýhoda, že si dezertík musíte rozmyslet už den předem. Pak si přidáme kokosové mléko, osladíme stévií nebo medem a dáme vařit dokud nám hmota nezhoustne a perly se nerozvaří do měkka (asi 12 minut). Po uvaření necháme puding vychladnout a ztuhnout. V dalším hrníčku si rozehřejeme zmražené ovoce a přidám půl lžičky agarového prášku. Po 2 minutách hmotu dosladíme, případně dokyselíme a mícháme než začne pomalu chladnout a tuhnout. Na již vychladlý puding pak dáme ovocnou vrtsvu a opět necháme vychladit a lahůdka je hotová. Dozdobíme již dle chuti :) 



Komentáře