Zelňačka jako segedínský guláš


Oba s partnerem milujeme kyselé zelí a tak tenhle zelný guláš/polívka je u nás v jídelníčku docela často. Jelikož guláš nezahušťujeme a momentálně jsme tam nedali ani smetanu, vzniká z toho spíše taková polívka, které si prostě můžete dát vrchovatý talíř.




Ingredience na pět větších porcí:
1000g zelí - dva balíčky
700g brambor
350g mrkve
350g krůtí prso
350g cibule
20g kokosový olej
bobkový list,
nové koření
chilli
pepř
sůl 
masox nebo vývar
voda

Postup:
V hrnci si na kokosovém oleji orestuju cibulku, přidám maso a červenou papriku a další chvíli restuju, pak přidám mrkev, brambory, zelí a koření a zaliju vodou. Nechám dusit asi hodinu (případně v tlakáči asi půl hodinky a guláš je hotov :)

Kalorické hodnoty jedné porce: 322Kcal 47S 6T 25P

Komentáře