Tvarohový Míša


Kakaová buchta s tvarohovým krémem ve stylu dezertu Míša mi vždycky chutnala. Takže dnešní volba, co ke snídani byla jasná. Největší úkol je vymyslet ji na co nejzdravější způsob. Ječné vločky doma moc nepoužívám a tak jsem si říkala, že je alespoň spotřebuji. Upřímně jáhly by byly možná trochu jemnější. Ovšem i tak jsem si moc pochutnala a už se těším na svačinu, až si dám další kousek. 



Ingredience:
kefír 195g
ječné vločky 110g
vejce 2ks
kakao 15g
kypřící prášek lžička
sladidlo 

krém:
tvaroh 500g
sladidlo

pak ovoce na ozdobu 
kakao nahoru 

Postup:
Smíchám pevné ingredience do hustšího těsta a nechám chvíli odležet, aby se vločky dostatečně nasákly. Pak těsto vylijte na plech a na pečící podložce nechejte asi 20 minut péct. Pak si vytvořte tvarohový krém - tvaroh zřeďte vodou a doslaďte. Natřete krém na buchtu a dejte ještě na 10 minut péct. Na závěr buchtu dozdobíme kakaem a případně ovocem, jaké máte doma. 

Tvaroh je možné taky dochutit pudingem nebo proteinem.

Hodnoty 1/4 porce: 
250Kcal, 11S, 6T, 24B


Komentáře