Když jsem pozvaná na návštěvu, tak se snažím vždycky něco dobrého upéct nebo nachystat a tentokrát jsem se rozhodla vyzkoušet Quiche v alespoň trochu zdravé verzi s celozrnnou moukou.
Fotka bohužel není moc povedená, první pekáč zmizel na návštěvě a tohle jsou zbytky druhého, který padl hned po návratu.
Ingredience:
280g celozrnné mouky (možná bych dala i méně, celozrnná hodně saje)
165 g studeného másla (140 do těsta a 25 na orestování cibulky)
cibule - já jsem namixovala červenou a klasickou
2 vejce
250 ml smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana
trdý sýr
sůl
pepř
muškátový oříšek
Postup:
Mouku si smícháme s nakrájeným máslem až z něj vznikne něco jako posypka a přidáme asi deci vody. Pak smícháme v měkké těsto a to dáme odpočinout do ledničky.
Cibulku orestujeme na másle dozlatova. V misce si nachystáme vejce, smetanu, sýr a přidáme cibuli.
Těsto vmačkáme do pečící formy, ideálně překryjeme i část okraje a dáme do trouby péct. Asi po dvaceti minutách na těsto nelejeme takutou smes a necháme dopést dalších asi 20 minut.
Koláč byl opravdu výborný, takže doporučuju :)
Komentáře
Okomentovat